Bygging av F 16 - cockpit

Bygget, fotografert og
 filmet av Kjell Dahle

     F 16 på Sola.

    En ekte F 16-cockpit.               

 

     

  

Cockpiten er bygget av sponplater, kryssfiner, tynne fiberplater og noe papp.
Tastaturet er tatt med i cockpiten, men kan skyves inn under panelet for å gjøre cockpiten mer realistisk.
Jeg har brukt F 16 som modell, men andre småfly som Cessna eller en Spitfire kan bygges på samme måte. Større fly som Boeing 737 vil ikke helt passe til dette opplegget.

På utsiden brukte jeg spant av kryssfiner som ble kledd med 3 mm fiberplater. Tykk papp (bokpapp) kan også brukes, eller kryssfiner, men den blir litt stiv hvis den skal bøyes mye.

Instrumentpanelet ble bygget av kryssfiner og tynne fiberplater. Du bør ha en god plan for plasseringen av instrumentene. Sparkling og maling må til for å få en fin finish.
Instrumentene bestilles på internett. Det er store forskjeller på pris og kvalitet. Lys og brytere kjøpes i bilutstyrsforretninger. Resten lager du sjøl etter egen fantasi.
Nesten alle av flyets funksjoner koples til brytere. Du trenger et USB-kort som styrer det hele, se her.
Paneler med tekst kan lages på flere måter. Det enkleste er å finne paneler på internett, tilpasse størrelsen og lime dem på en fiberplate som tilskjæres og males.
Tips: Bruk kontaktbrytere (ikke vippebryter) som trykkes ned og slippes. Disse virker på samme måte som tastaturet. Kan for eksempel kjøpes hos  Clas Ohlson.

Bryterne koples til simulatorprogrammet med Settings/Controlls. Se liste
Joysticken plasseres på armlenet til høyre. En jetjager må også ha en "throttel" på venstre side slik at flygingen blir mest realistisk.
Jetjagere har en HUD (Head Up Display). Du bygger en enkel sak av kryssfiner og plexiglass og plasserer den oppå panelet foran skjermen. Selve HUD-programmet vises på skjermen, det er et addon hentet fra internett www.fsimzone.com Søk etter fgpanel. Det tilpasses og legges inn i i mappen Panel for hver enkelt fly.
Alle instrumenter er nå borte fra skjermen, og du nå kan nyte flyging og natur over hele skjermen.


Pedaler er fint for styring av flyet på bakken, men de fleste joysticker ha denne funksjonen.
Lyden er viktig.
På gulvet har jeg plassert en subwoofer. Den gir gode vibrasjoner. De små høytalerne er plassert en på hver side ved armlenet. Eller få tak i en "bodyshaker" som plasseres under stolen!


Dette har så langt vært et "lowcost" prosjekt. Byggekostnadene er ikke mer enn ca 8000,-kr

         

Hvordan jeg flyr simulatoren
På forhånd har jeg lagret fly, flyplass og plassering på flyplassen, vær og årstid slik at jeg raskt kan komme i gang. Lagre med tildetasten
~ . Bruk så Select a Flight og Load for å åpne oppsettet.
I FSX kan jeg sette på Surroundlyd slik at jeg får ATC i hjelmen, eller i headsett/separate høytalere. Som regel zoomer jeg landskapet ut til 50 % .
Startup proceedures
Jeg bruker Autostart på motoren, setter på parkeringsbrems. Så får jeg klarsignal fra tårnet og takser ut til rullebanen. Her får jeg nytt klarsignal, setter på litt flaps, gir full throttel eller bruker afterburner, løsner parkeringsbremsen etter 2 sek, og tar av ved ca 150 kts. Flaps av og hjul inn.
"Checklist" for F 16 her
Flygingen
Jeg har laget mine egne kart med kompassretninger, se ovenfor. Disse er festet til kneet. Som regel flyr jeg ganske lavt, holder kompassretningen, og kikker på naturen underveis. HUD-en gir meg informasjon om fart, høyde, retning. Jeg kan også sette på autopiloten som holder retning og høyde. For å finne ut hvor langt jeg er kommet åpner jeg GPS-en.
Av og til lager jeg en flightplan som viser flyruta på GPS-en.
Landing
Når jeg så nærmer meg flyplassen kaller jeg først opp tårnet og får klarsignal for landing. Farten reduseres ned til 300 kts med Throttel og Speedbrakes. Et stykke før jeg når rullebanen setter jeg på litt flaps og tar ut hjul. Landingsfarten må være omtrent 150 kts ved touchdown, pitch 5 grader. Speedbrakes kan settes på rett før touchdown. Bremser så ned ved ca 90 kts.  Takser inn og slå av motorene.
 

Her flyr jeg!