Grafisk design

1.      Kort, invitasjoner etc
Du kan bruke forskjellige spesialprogrammer til å lage visittkort, takkekort, bordkort, invitasjoner osv. Disse programmene inneholder flotte skrifttyper og andre grafiske effekter (clip art). Men det er mer personlig å bruke egne foto, f.eks til bordkort.
Bruk et bildebehandlingsprogrammet. Opprett et A4 ark (21 x 30cm), lag kortet og bruk Kopier/Lim Inn slik at du fyller hele arket før utskrift.
Et annet godt program som kan brukes er en vanlig tekstbehandler, f.eks Word. Bruk en tabell, og velg linjefargen hvit hvis du ikke vil ha med linjene. Husk at du bruker Sett Inn/Bilde for å få inn bildet. Det er lett å rote det til med Word, da er Powerpoint bedre.

 

2.      Oppslag
Lag forsider til rapporter, oppslag eller plakater med dine egne foto. Husk at skriveren begrenser størrelsen til A4-format.
Det finnes dyre og flotte layoutprogrammer (desktop publishing) til all slag trykksakproduksjon, men et enkelt billedbehandlingsprogram kan gi flotte resultater. Også tekstbehandlingsprogrammer (Word) og presentasjonsprogram (PowerPoint) gir gode arbeidsmuligheter for trykksakproduksjon. I PowerPoint velger du Fil/Utskriftsformat/A4 og stående format før utskrift.

Litt planlegging/forarbeid må til for å få et godt resultat. Lag små idéskisser først. Symmetriske komposisjoner er lette å arbeide med, men asymmetri gir mer spenning.
Ikke bruk for mange farger, la 1 farge være hovedfargen. Ikke bruk flere enn 3 skrifttyper. Bruk Arial eller lignende skrifttyper uten seriffer. Bruk usynlige hjelpelinjer for å skape orden i billedelementene. Bruk fargekontraster, formkontraster for å fange oppmerksomhet.

 

 

  


CD-cover

 


Trebåtfestivalen 2004

Plakat

 


Kort på A4-format