<<hjem

                 
 Video    

 

Oppgjør i Silver Hill 

In English

 

tog8a.JPG (18751 bytes)

tog7a.JPG (18238 bytes)

baltimore1.JPG (21796 bytes)

tog21a.JPG (21632 bytes)

tog13a.JPG (22753 bytes)

tog14.jpg (7052 bytes)

tog16a.JPG (24895 bytes)

tog15a.JPG (26157 bytes)


Om modellen:  

 

 

   

Modelltoget er bygget i HO-skala på basis av et gammelt Fleischmann togsett. Størrelsen på modellen er 1x3m.
Miljøet er USA omkring 1860: Det Ville Vesten. Inspirasjonskilde for bygging og utforming av modellen har vært tegneserien om Lucky Luke, og bokserien om Apache-indianerne av Stig Holmås. Konsulenter og medhjelpere har vært Maren, Øyvind og Aslak.
Figurene er kjøpt i hobby og leketøysforretninger og på modellmesser. Lokomotiv og vognsett er av forskjellige typer. Noen er ombygde leketøyssett, og noen er sjøllaget.

Som underlag for skinnegangen har jeg brukt tykk papp. Den støttes opp med klosser. Så brukte jeg tynn papp (gamle skoesker etc.) til å bygge opp landskapet. Pappen ble festet med lim (skolelim), papirtape og stiftemaskin. Fordelen med denne byggemetoden er at den er rask og rimelig, og lett kan ombygges.Så maltes pappen med f.eks. grønn/brun interiørmaling. Mens malingen var våt la jeg dorull-papir over, og så et nytt lag med maling. Sagflis ble drysset på de områdene som skal være gresskledd. Etterpå maltes landskapet med plakatmaling i forskjellige nyanser for å få liv i overflaten. Interiørsparkel var fint å bruke til å jevne ut med.

Busker, trær, steiner og annet ble plassert utover og limt fast. Trær ble laget av kvister og reinmose, grantrær av ullgarn (se boka Modellbygging)
Tynn papp, fyrstikker og en skarp kniv er alt som skal til for å lage hus eller andre byggverk. Hjuldamperen er laget av papp.
Skinnegangen ble limt eller sydd fast med tynn metalltråd. Saglis fylles i som ballast, fortynnet såpe sprayes på for at limet skal trekken ned, og fortynnet lim helles forsiktig over.
Se ellers annen faglitteratur.